Başkan Öztürk Koza Tv’ de önemli açıklamalar yaptı

Başkan Öztürk Koza Tv’ de önemli açıklamalar yaptı

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, Adana’nın uydudan yayın yapan ulusal kanalı KOZA TV’nin popüler programı ‘Derin Manşet’te canlı yayın konuğu oldu.

Başarılı gazeteci Olcay Bağır’ın hazırlayıp sunduğu, güncel konuların ve siyasi gelişmelerin masaya yatırıldığı programda ilçenin tarihi ve doğal zenginliklerini anlatan Başkan Öztürk, Belediyenin31 Mart yerel seçimlerinden sonra tamamladığı hizmetlerini, devam eden yatırımlarınıve hayata geçirmeyi planladığı projelerini anlattı. Bağır’ın sorularını yanıtlayan Öztürk, kentle ilgili önemli konuları da kamuoyuyla paylaşma imkânı buldu. Kozan’da yapılan çalışmaları anlatan Başkan Öztürk, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte köy mahallelerde yürütülen parke, asfalt ve kumlama çalışmalarını dile getirerek, bu kapsamda hafta sonu Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Kızıllar Mahallesinde yapılan parke çalışmalarını yerinde incelediklerini ve vatandaşlar ile bir araya geldiklerini söyledi. Gençlik Merkezi ile gençleri spora teşvik ettiklerini söyleyen Öztürk, Kozan Belediye Spor’un Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) lider olduğunu veadım adım şampiyonluğa ilerlediğini sözlerine ekledi.

Altı etap olarak hazırlanan Kozan’ın 1/5000’lik nazım imar planının tamamlandığını, 1/1000’lik uygulama planının hazırlık çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Öztürk, vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Kozan’ın tarihi bir kent olduğunu ve turizm yatırım ve gelirlerinin Kozan’ın geleceğini belirleyeceğini vurgulayan Öztürk, Kültür Bakanlığı, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve ilgili kurumlarla yürütülen çalışmalar sayesinde tarihi konakların ve sokakların restorasyonprojelerinin devam ettiğini, Anavarza Antik Kentinin içerisinde bulunduğu AyşehocaMahallesinde sit alanı dışında kalan kısımlarında altyapı çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Turizme büyük önem verdiklerini belirten Öztürk 5 dilde hazırlatılan Kozan Gezi Rehberi ve Kozan Tanıtım Kataloğu ile coğrafi bilgi ve kent bilgi sistemleri sayesinde kentin tanıtımının ivme kazanacağını da belirterek sözlerini tamamladı.